On the street elevation of the Lake Wendouree House, a highly figurative window forms an abstracted outline of the landscape and lake.

Lake Wendouree Residence VIC by John Wardle Architects

Looking across the lawn to the southern elevation. Three bedrooms read as separate zinc-clad boxes on the first floor.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.

A void above the dining room is clad in dark timber to emphasize the mood of this space.

Dark timber ceiling over tall voume Panoramic window Lake Wendouree House John Wardle Architects ArchitectureAU

Highly crafted, warm timber joinery is used throughout the house. Artwork: Simon Lloyd, <em>Relief in Black and White No1</em>, 2013.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.

Looking down the spine of the house from the kitchen, towards the street.

households A home with heart: Lake Wendouree House

In the bathroom, a marble vanity appears to float against a full-height mirrored wall.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.

The clients can enjoy the garden at all times of year, either soaking up some sun in the courtyard, or protected in the adjacent conservatory.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.

The development of the conservatory was not part of the original brief but emerged through discussions about Ballarat's gardens.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.

A crafted bench “floats through the kitchen” and is given pride of place at the centre of the house.

The ballarat House by John Wardle Architects is a very well known piece similar to Queenscliff, it's foundation is built around the playing and use of natural materials as well as natural lighting throughout the entire house not just one space.

The “panorama” window in the living room leads to a generous and open engagement with the street.

A new house by John Wardle Architects that establishes direct connection with the “civic heart” of Ballarat and its community.


More ideas
Pinterest
Search