Shocking Blue ( http://www.pinterest.com/jielis/shocking-blue/ ) was een Nederlandse rockband uit Den Haag en 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen, die  bij The Motions aan zijn plafond was gekomen. Van Leeuwen rekruteerde de groepsleden uit diverse hoeken van de Haagse beatscene eerst met Fred de Wilde de zanger en toen met Mariska Veres,  Shocking Blue werd de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde met de single Venus.

Shocking Blue ( http://www.pinterest.com/jielis/shocking-blue/ ) was een Nederlandse rockband uit Den Haag en 1967 opgericht door Robbie van Leeuwen, die bij The Motions aan zijn plafond was gekomen. Van Leeuwen rekruteerde de groepsleden uit diverse hoeken van de Haagse beatscene eerst met Fred de Wilde de zanger en toen met Mariska Veres, Shocking Blue werd de eerste Nederlandse groep die een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 van de Verenigde Staten behaalde met de single Venus.

1972 PETER DE SMET illustration of SHOCKING BLUE for "PEP" COMICS from the Netherlands. Mostly comic art...Sometimes came w/ posters. He also has a similar  T.REX illustration for the same magazine..hoping to find more!

1972 PETER DE SMET illustration of SHOCKING BLUE for "PEP" COMICS from the Netherlands. Mostly comic art...Sometimes came w/ posters. He also has a similar T.REX illustration for the same magazine..hoping to find more!

SHOCKING BLUE - VENUS(1969)   And yeah, I would meet you again~all you have to do is ask~

SHOCKING BLUE - VENUS(1969) And yeah, I would meet you again~all you have to do is ask~

Shocking Blue Mask

Shocking Blue Mask

Shocking Blue

Shocking Blue

Shocking Blue

Shocking Blue

Shocking Blue Cat

Shocking Blue Cat

Shocking Blue

Shocking Blue

Shocking Blue Dress

Shocking Blue Dress

Pinterest
Search