CCS Architecture, Alpine Meadows residence: interior views showing concrete floors and walls.

CCS Architecture, Alpine Meadows residence: interior views showing concrete floors and walls.

CCS Architecture, Alpine Meadows residence: view from the North side

CCS Architecture, Alpine Meadows residence: view from the North side

CCS Architecture,  Alpine Meadows residence:  The 600 sq. ft. solar system that covers the south roof is an array of photovoltaic and thermal panels, which generate electricity, heat air, and heat water. Direct sunlight that is also used to warm the rooms during the winter.  The interior temperature is stabilized and maintained from the thermal mass of the concrete floors.  During the summer, the house is kept cool thru the use of natural ventilation that enters the house low and exits up…

CCS Architecture, Alpine Meadows residence: The 600 sq. ft. solar system that covers the south roof is an array of photovoltaic and thermal panels, which generate electricity, heat air, and heat water. Direct sunlight that is also used to warm the rooms during the winter. The interior temperature is stabilized and maintained from the thermal mass of the concrete floors. During the summer, the house is kept cool thru the use of natural ventilation that enters the house low and exits up…

CCS Architecture, Sonoma residence: another view showing the encasing metal frame whose function is shade.

CCS Architecture, Sonoma residence: another view showing the encasing metal frame whose function is shade.

CCS Architecture, Sonoma residence:   20ft by 100ft box house on a large flat parcel. Exterior walls and a roof built from SIPS (structural insulated panels) speeds construction, provides good insulation, and is a relatively sustainable way to build.  Off-the-shelf 8ft high sliding glass doors are the windows and the doors. Cabinets are painted MDF. The exterior walls are clad in vertical slats of stained cedar over painted plywood.

CCS Architecture, Sonoma residence: 20ft by 100ft box house on a large flat parcel. Exterior walls and a roof built from SIPS (structural insulated panels) speeds construction, provides good insulation, and is a relatively sustainable way to build. Off-the-shelf 8ft high sliding glass doors are the windows and the doors. Cabinets are painted MDF. The exterior walls are clad in vertical slats of stained cedar over painted plywood.

Architects Marion Weiss and Michael Manfredi: Another view of the Brooklyn Botanic Garden’s visitor center.

Weiss/Manfredi's Eco-Friendly Projects

Architects Marion Weiss and Michael Manfredi: Another view of the Brooklyn Botanic Garden’s visitor center.

Architects Marion Weiss and Michael Manfredi:  The Brooklyn Botanic Garden’s visitor center, opened May 2012

Weiss/Manfredi's Eco-Friendly Projects

Architects Marion Weiss and Michael Manfredi: The Brooklyn Botanic Garden’s visitor center, opened May 2012

Pinterest
Search