Зелникот се прави брзо и лесно, зашто е со две кори, иако 2 пати се сукаат.Имам слики од постапката, така полесно се гледа, но нема можност за повеќе.

Zelnik sa prazilukom i koricom limuna — Coolinarika

Ѓомлезе « Makedonska Trpeza

Ѓомлезе « Makedonska Trpeza

Македонска Погача « Makedonska Trpeza

Македонска Погача « Makedonska Trpeza

Брза Погача со Салама или Шунка « Makedonska Trpeza

I love a nice quiche. But sometimes I just don't have enough time/strength/patience to make the pastry for the base. This quiche is one with.

Поради припремата со готови кори, ова е доста брз начин да се спреми добар и вкусен ручек.

Поради припремата со готови кори, ова е доста брз начин да се спреми добар и вкусен ручек.

Пита со Сирење « Makedonska Trpeza

Пита со Сирење « Makedonska Trpeza

Овој стар Македонски специјалитет зазема значајно место во Македонската кујна и ден денес. Може да се приготви и јаде во различни варијанти и секоја наша домакинка со минимален труд и време, може на своите домашни да им го приготви ова наше омилено јадење, кое најчесто го нарекуваме "национален специјалитет".

Овој стар Македонски специјалитет зазема значајно место во Македонската кујна и ден денес. Може да се приготви и јаде во различни варијанти и секоја наша домакинка со минимален труд и време, може на своите домашни да им го приготви ова наше омилено јадење, кое најчесто го нарекуваме "национален специјалитет".

Велигденска Погача « Makedonska Trpeza

Велигденска Погача « Makedonska Trpeza

Шарена Посна Пита « Makedonska Trpeza

Шарена Посна Пита « Makedonska Trpeza


More ideas
Pâté aux pommes de terre

Pâté aux pommes de terre

Sweet Potato,Easy Recipes,Try,The

Македонска Погача « Makedonska Trpeza

Македонска Погача « Makedonska Trpeza

Zelnik sa prazilukom i koricom limuna — Coolinarika

Zelnik sa prazilukom i koricom limuna — Coolinarika

Аслама « Makedonska Trpeza

Аслама « Makedonska Trpeza

Pinirlii — Coolinarika

Pinirlii — Coolinarika

Пита со Праз « Makedonska Trpeza

Пита со Праз « Makedonska Trpeza

Сарма – Кисела Зелка « Makedonska Trpeza

Сарма – Кисела Зелка « Makedonska Trpeza

Крокети со компир « Makedonska Trpeza

Крокети со компир « Makedonska Trpeza

Pinterest
Search