Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Toch Voelt, Bevrijd Door and more!

Nu haar man is overleden staat Hilma er alleen voor. Het valt haar zwaar om in de dagen voor de Tweede Wereldoorlog het hoofd boven water te houden. Toch voelt Hilma zich vooral bevrijd door de dood van haar manisch depressieve man. De angst dat haar dochter Signe zijn aandoening heeft geërfd laat haar ook na zijn dood niet los.

'Jadie' is een gesloten, achtjarig meisje in de speciale klas van de therapeute. Langzaam aan weet Hayden haar tot praten aan te zetten en binnen te dringen in de verschrikkelijke geestelijke wereld van het meisje. 'Sheila' werd al eerder door de therapeute behandeld. Zij ontmoet haar opnieuw als een veertienjarig, onrustig en nerveus meisje dat nauwelijks in staat is om te praten. Wederom lukt het Hayden om Sheila uit een tragische situatie te bevrijden.

Voettocht naar de binnenlanden van het huwelijk. In 24 verhalen schetst Van Straaten zijn visie op het huwelijk. In de tragikomische stijl waarom zijn tekeningen en feuilletons bekend staan, beschrijft hij relaties die de eerste barsten vertonen, of waarvan het pleisterwerk al naar beneden komt. Juist op vakantie en in de vrije tijd na het werk beginnen de ergernissen. Het gebruik van bepaalde uitdrukkingen en kleine handelingen gaat op de zenuwen werken, wanneer de liefde afneemt.

een vrouw gaat op zoek naar haar bijna-moordenaar In 1977 trekken Terri Jentz en haar studievriendin per fiets dwars door de Verenigde Staten. Op een kampeerplek in de vrije natuur in Oregon slaat het noodlot toe: een psychopaat rijdt met zijn auto over hun tent heen en valt hen aan met een bijl. Ernstig gewond en getraumatiseerd belanden de meisjes in een ziekenhuis. Aan hun vriendschap komt abrupt een einde. De dader is nooit gepakt.

Een vrouw overlijdt en terwijl haar jongste zoon aan haar doodsbed waakt, praat ze gewoon door tegen hem. Bij leven was ze ook nooit te stuiten, ze ratelde maar door, en dat doet ze tot ze gekist en wel in de kerk ligt. Ze houdt in de gaten wie haar komt bezoeken, hoe ze er uit ziet, en vertelt intussen over de belevenissen van haar laatste levensdagen.

Deze autobiografie bevat grotendeels dagboekfragmenten (uit de jaren tachtig) van een tienermeisje dat anorexia ontwikkelt. Ze beschrijft op een ontroerende en prachtig geformuleerde wijze de periode ervoor, tijdens en de ontwikkeling naar genezing

Op een plein op de zuidelijkste van de zeven heuvels van Rome, de Aventijn, ligt Villa Malta. Een van de sleutelgaten van de villa biedt een spectaculair uitzicht op de koepel van de St. Pieter. De zevenjarige Alessio Bramante kijkt elke dag op weg naar school even door het sleutelgat. Maar op een dag verdwijnt hij spoorloos in de catacomben onder de villa, te midden van de resten van een Mithraïsche tempel.

Jack Unterweger is een kleine jeugdcrimineel die in de gevangenis terechtkomt na de gruwelijke moord op een achttienjarig meisje. In de gevangenis wordt hij na het schrijven van zeven romans waaronder zijn opgepoetste levensverhaal en de verfilming ervan, een cultheld. Intellectuelen en politici slagen erin om de charismatische en zogezegd gerehabiliteerde man vervroegd vrij te krijgen.