Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Cat 21, Elsingular Cat and more!

La Policia Nacional té una unitat per investigar polítics catalans - elsingular.cat, 30/11/2014. L’Estat espanyol ho està intentant tot per aturar el procés sobiranista. La Policia Nacional té des de l’any 2012 una unitat secreta dedicada en exclusiva a rastrejar informació sobre pressumptes irregularitats i delictes de polítics catalans, amb l'objectiu d'utilitzar-la en contra del procés català.

L’ANC alerta que no votar el 9N té conseqüències econòmiques - elsingular.cat, 02/10/2014. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) alerta en un document de les conseqüències econòmiques que hi pot haver si no es vota el 9 de novembre. Segons la sectorial de l’ANC, la “frustració” per la negativa de l’Estat a permetre la consulta pot provocar “desconfiança tant en els empresaris i inversors catalans com en els estrangers”.

Manifestació per la República: "Cap pacte, cap rei, el poble català decideix” - elsingular.cat, 22/06/2014. Unes 4.000 persones segons l’organització (450 segons la Guàrdia Urbana) s'han manifestat avui a Barcelona en una marxa convocada per més de vint partits, sindicats i entitats catalanes d'esquerra per demanar el final de la monarquia, a la qual acusen d'"antidemocràtica i caduca", i demanar una República Catalana.

El procés avança: ERC s'acosta a CiU en els pressupostos - elsingular.cat, 15/12/2014. La reunió de la permanent nacional d'ERC ha decidit no presentar esmenes a la totalitat als pressupostos que ha presentat el govern català per l'any 2015. Així, i tal i com ja va avançar dissabte ElSingular, els republicans facilitaran la tramitació dels pressupostos. Fonts d'ERC han confirmat que efectivament això es pot entendre com un gest cap al govern de la Generalitat per al bé del procés.

"Catalunya fa un viratge en la secessió", a la portada del 'The New York Times' - elsingular.cat, 15/10/2014. La premsa internacional es fa ressò avui del pla B del president de la Generalitat, Artur Mas, de posar urnes el 9 de novembre amb una nova versió de la consulta i unes eleccions plebiscitàries, que serien la "consulta definitiva" tal i com va dir ahir al matí. La notícia apareix en un breu a la portada de l'edició internacional del 'The New York Times': "Catalunya fa un viratge".

El parlament no retirarà la declaració de sobirania de la web ni dels documents oficials - Vilaweb, 26.03.2014. 'Una voluntat política no es pot suspendre', ha afirmat la vice-presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Simó, després de la reunió de la mesa aquest dimecres minuts abans de l'inici del ple. Aquest és l'argument que esgrimirà el parlament per no retirar la declaració: 'la declaració continuarà penjada al diari de sessions, als vídeos quan es busqui i també a la web del…

El president Mas signa el decret de nomenament dels membres de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries - govern.cat, 02-10-14. El text que avui ha signat el cap del Govern destaca que la signatura es fa d’acord amb aquesta designació del Ple de la cambra i “als efectes de la vigència corresponent, en virtut de les facultats que m’atribueix la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern i la resta de normativa d’aplicació”.

La Guàrdia urbana xifra en 110.000 persones els assistents a l'acte de l'ANC i Òmnium - vilaweb.cat, 19.10.2014. La Guàrdia Urbana ha xifrat en 110.000 persones els assistents a l'acte de l'ANC i d'Òmnium Cultural, en què s'han posicionat de cara al nou escenari polític del 9-N després de la proposta del president de la Generlaitat, Artur Mas. Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya i de fet durant l'acte les personen han omplerts els inicis dels carrers.

La declaració de la comissió internacional del 9-N - vilaweb.cat, 10.11.2014. Una delegació internacional formada per vuit eurodiputats va seguir de prop la votació sobre el futur polític de Catalunya. Els parlamentaris es van dividir en tres grups i van visitar una trentena de col·legis per observar com es desenvolupava la jornada i captar les impressions de voluntaris i ciutadans. Al final del dia, van fer públic un document amb conclusions, que us oferim íntegre tot seguit.

#CatalansWantToVote La Colla Vella dels Xiquets de Valls aixeca un 4 de 8 a París pel dret a decidir - directe.cat, 8 DE JUNY DE 2014. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet arribar a París la campanya 'Catalans want to vote. Human Towers for democracy', organitzada per Òmnium Cultural aquest diumenge a 8 capitals europees, Madrid, Mont-Real i diverses ciutats catalanes. A les dotze en punt del migdia els castellers han aixecat un 4 de 8 a l'esplanada del Camp de Mars, amb la Torre…