Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Rdm, Aircraft Carrier and more!

Bellengang in 1930. De Bellengang is een gang in de Baan, gelegen naast het oude Diaconiehuis, later Stedelijk Armhuis, aan de Schiedamsedijk. Ze dankte haar naam aan de brouwerij en branderij 'de Bel', die hier in het laatste kwart van de 17de eeuw voorkwam. De foto is van vandeneijk.com en de informatie van het gemeentearchief Rotterdam.

Gezicht op de Gedempte Glashaven en de Jodensteeg. Op de achtergrond zien we de Zuiderkerk. De foto is gemaakt in 1930. De fotograaf is de heer Berssenbrugge en de foto bevindt zich in het Stadsarchief.

Gezicht op de achterzijde van de woonhuizen aan de Westewagenstraat in 1905. Op de achtergrond de toren van de Grote Kerk. De Westewagenstraat komt reeds voor in 1363, evenals de Wagenbrug aldaar op het Westeinde. Later wordt ze ook Delftsche Wagenstraat genoemd, omdat ze de 'rijweg' was naar Delft. Hier hadden zich wagenverhuurders gevestigd, voer het wagenveer af en konden boeren en buitenlui , die de Delftsepoort waren binnengetreden, hun paarden stallen.

De foyer van de Tivoli schouwburg aan de Coolsingel in 1890. De opening van deze schouwburg was op 4 oktober 1890. De schouwburg ging door het bombardement van 14 mei 1940 verloren. De foto is van vandeneijk en de informatie van de website theaterencyclopedie.nl