Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Textielzaak Van, Wist Door and more!

Antonius Albert (Antony) Keizer werd in 1897 in Meppel geboren. Hij was voorbestemd de textielzaak van zijn vader over te nemen. Uiteindelijk begon hij een winkel in beddengoed in de Hoofdstraat. In de etalage stonden vaak meer schilderijen dan bedden. Keizer werkte veel samen met Piets Zwiers. Antony Keizer was een stemmingsschilder die zich geïnspireerd wist door de schoonheid van de natuur met name Drenthe. Hij overleed op 5 juni 1961 op 64 jarige leeftijd.

Piet Roelof Zwiers Meppel 1907-1965 Kamperen (tezamen met 17096), olie op board 12 x 17,5 cm. 1616934/Coll.bv Prijs: € 2.250,-- samen met 17096 (voorkant, 350 euro) ‘De schilder van Giethoorn’ was de bijnaam van Piet Zwiers. Hij werd in 1907 geboren in Meppel en woonde en werkte bijna zijn hele leven in de Kop van Overijssel, eerst in Steenwijk en daarna in Giethoorn .

Moulin de la Galette 1886. Vincent van Gogh. How does he do it? There's something so captivating about Van Gogh paintings. There's largeness, texture, motion, color, and mood in them. When I look at them, I expect to start smelling and hearing from the picture too. Wow, he was a talented artist.

Jan Korthals (1916-1972). Amsterdams stadsgezicht - olieverf op doek. Jan Korthals (1916 – 1972) was een Amsterdams kunstschilder die in de impressionistische stijl werkte. De stijl van Korthals is sterk beïnvloed door zijn grote voorbeelden, Breitner en Mackenzie. De laatste was tevens de oom van Korthals en heeft een stimulerende rol gespeeld in zijn leven.

De schilder heeft gestaan bij de sluis met het gezicht op rechts het pand van Frank, daarachter de panden van Houwink en de Meppeler toren. Links Bleekerseiland en in het midden nog enige boerderijen. (Links onderin is de naam T.Rengers of Renijers te lezen)