Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Nakon nadogradnje Chrome preglednika za desktop računala, Google je objavio i nadogradnju Chrome preglednika za Android platformu. Ovo je 27. nadogradnja mobilnog preglednika koja sa sobom donosi brojna poboljšanja.

Najavljeni odlazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u SAD i najavljeni sastanak s čelnim ljudima kompanija kao što su Cisco, IBM, Microsoft, Oracle i Hewlett-Packard (HP) zanimljiv je podatak o kojem će biti različitih mišljenja. Boravit će tako premijer u San Franciscu, New Yorku i Seattleu, što je za domaći izvještajnu novinsku agenciju HINA-u potvrdio glasnogovornik Vlade također bivši novinar kao i mnogi u državnim institucijama Nikola Jelić. Tvrdi se tako da je razlog putovanja je…

Najnovije analize koje je proveo Strategy Analytics pokazuju kako je Apple definitivno izgubio dominaciju i na tablet tržištu jer je u drugom ovogodišnjem kvartalu ukupna prodaja tableta s Googleovim Android operativnim sustavom dosegla 67 posto. Istovremeno Apple je sa iPad i iPad Mini na iOS operativnom sustavu ostvario 28,3 posto tržišnog udjela, dok je Microsoft sa Windows 8 i Windows RT operativnim sustavima dosegao 4,5 posto. Zanimljivo je da je prema podacima Strategy Anayticsa…

Pad prodaje Windows 8 operativnog sustava razljutio je nekoliko OEM-ova (original equipment manufacturer) jer je kriv za ubrzani pad prodaje osobnih računala. Jedni tvrde da je njihov grijeh u uništavanju PC industrije, a drugi tvrde da je taj operativni sustav milijune kupaca na neki način otjerao Appleu

Google ima plan za preuzimanje 80 % Microsoft Office kupaca, a izvršni direktor Google for Work, Amit Singh, za Business Insider je izjavio kako su u Googleu ozbiljno prionuli poslu. Singh ističe kako je Google for Work vrlo važan projekt te želi stvoriti kritičnu masu u obrazovanju.

Središnji državni ured za javnu nabavu 3. svibnja raspisao je natječaj za nabavu javnih govornih usluga u mobilnoj telefoniji, podatkovni promet i nabavu telefona i stickova za pristup internetu čija je procijenjena vrijednost čak 40 milijuna kuna.

Bio je jedan vic koji je kolao društvenim mrežama da Apple radi svoje uređaje samo da zadovolje jamstvo ili ugovor na dvije godine. Nakon toga korisnik je prisiljen na nadogradnju jer uređaj počinje r

Europska komisija istražuje da li postoji istine u sumnji kako Apple koristi “anti-kompetitivne prodajne taktike iPhonea i tehničke restrikcije” kako bi stala na kraj svojoj konkurenciji na europskom tržištu, navodi Financial Times. Ovo istraživanje je samo posljedica niza pritužbi od strana mobilnih operatera, no za sada je ono još uvijek u početnoj fazi.

Svi se pitaju zašto Microsoft tako dugo čeka na isporuku svojeg Office paketa za iPad. Špekuliralo se kako verzija nije gotova, no stvari su potpuno drugačije posložene. Reuters je u svojem izvješću napomenuo kako je Microsoft pod velikim pritiskom u vezi lansiranja Office paketa jer se boji kako će proći na tržištu.

Ranije smo izvijestili o broju prodanih pametnih telefona od strane LG-a i zaključili kako je brojka od 2,3 milijuna prodanih jedinica slabi rezultat. Naime, LG si je postavio za cilj 3 milijuna prodanih jedinica. Tuga i nevjerica je ulovila tih dana LG jer su svi smatrali kako imaju sjajne pametne telefone, no brojke su bile nemilosrdne.