Explore these ideas and much more!

Rond 1880: 	Gezicht op het station te Zwolle vanaf de hoge spoorbrug met de Oosterlaan. Aan de bomen is te zien dat deze nog niet zo lang is aangelegd. Op het emplacement staan enkele locomotieven met een draaischijf. Rechts is het zogenaamde Hertenlandje. De stationskap is duidelijk te zien.
Almelose Kanaal met woonschepen, vanaf de Schoenkuipenbrug uit het noordwesten gezien.
Gezicht op einde Veerallee vanaf de overzijde van de Willemsvaart. Links villa Spoolderenk, rechts achter de bomen de uitspanning Halfweg, later de Jonge Jan (Oude Veerweg 22). Villa Spoolderenk werd gebouwd 1907 voor Pieter Abraham van Deventer, directeur van een Zwolse bank. In 1913 brandde de villa geheel uit. Op de puinhopen verscheen een eenvoudig huisje. In 1930 werd de Waterleiding Maatschappij Overijssel door koop eigenaar van de grond en opstallen. In 1935 werd het woonhuis…
Gezicht vanaf de molen de Herstelder (Eekwal) op de Keersluis met daarachter de Keersluisbrug. Rechts de Beestenmarkt (vanaf 1931 Harm Smeengekade) met brugwachtershuisje op de hoek, ca. 1900. De hoge bomen staan aan de Veerallee. Links is nog nét de aanlegsteiger van de Amsterdamsche Boot te zien aan het einde van de Westerlaan.
Vroeger: De oude Sassenpoorterbrug met daarachter het Dominicanenklooster
Het pontje over de Willemsvaart aan de Veerallee, ca. 1925. Op 15 december 1964 werd het pontje uit de vaart genomen
Willemsvaart, Eekwal en Emmawijk uit het zuidwesten. Ter hoogte van het latere voetgangerspontje staan twee dames en een heer met fiets aan de hand te wachten, mogelijk op het pontje. Op 15 december 1964 werd het pontje uit de vaart genomen. Mode 1906-1910. De Amsterdamse boot remt af voor de nog gesloten Keersluisbrug.
Pinterest
Search