Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Bike Shed, Van Ondergrondse and more!

Van ondergrondse fietstallingen tot waterprodurence billboards, en van zelfbesturende prullenbakken tot oogsten uit voetstappen: hier zijn tien innovatieve ideeën voor een duurzame stad.

"Shadowing" is een interactieve straatlantaarn die de beweging van een passant opneemt en vervolgens een digitale schaduw van de persoon projecteert. De designers Matthew Rosier and Jonathan Chomko ontwierpen het concept, dat de straat tot leven brengt en tegelijkertijd speelt met de rol van verlichting in de stad.

from Co.Design

10 Buildings That Prove Solar Can Be Beautiful

Tien voorbeelden van gebouwen die aantonen dat zonne-energie en zelfstandig energie opwekkend ook best iets moois kan zijn!

Van stenen naar mensen naar leven: De Nieuwe Draai, een online magazine vol inspiratie voor een leefbare omgeving.

In Californië heeft Rapt Studio een oude industrieël terrein met zeecontainers omgevormd tot een groot kantorencomplex. Het aantrekkelijke kantoorklimaat moet nieuwe ideeën en producten voortbrengen, door de samenkomst van de werk- en natuurlijke omgeving. Daarnaast biedt het de werknemers een attractieve, dynamische werkomgeving, met onder andere food trucks, een amfitheater, en een fitness centrum.

'Natuurlijk' design besteedt aandacht aan landschapselementen en omgeving. Gebouwen maken tegenwoordig meer gebruik van natuurlijke bronnen als zon, wind, en water. Deze bouwstijl wordt steeds meer gebruikt, en blijkt op den duur vaak erg rendabel.

Een interview in het kader van Walk21 met Charles Montgomery, urbanist en auteur van Happy City, omtrent de vraag: Could a city really be redesigned to build happiness?

In Utrecht is Vechtclub XL geopend, een 4.500 vierkante meter grote broedplaats in een voormalig fabriekspand die door gebruikers zelf is ontworpen, verbouwd en beheerd. Vechtclub XL is één van de beste voorbeelden van hoe een 'bottom-up'-initiatief op een professionele wijze, met eigen middelen en op groot formaat leegstand kan tegengaan en een herontwikkelingsgebied nieuw leven inblaast.

Hoe #Groningen als voorbeeld kan dienen voor #fietssteden over de wereld. Via @guardiancities

Slechts 21 schommels waren nodig om van een grauwe verkeersader in Montréal een leefbaardere plek te maken.