Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Franz Ferdinand Jpg, Ferdinand Archduke and more!

from Foursquare

Österreichische Nationalbibliothek

Franz Ferdinand geboren in de plaats Graz (1863-1914). hij was in de tijd van de eerste wereldoorlog de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije. dit land hoorde bij de centralen. dit was voor een bondgenootschap wat betekent dat je elkaar verdedigd en helpt zo nodig. op een dag bezoeken hij en zijn vrouw de plaats Sarajevo. op die dag wordt er een aanslag gepleegd op hem, dit mislukt. Gavrilo Princip, een Servische nationalist, kwam hem na het bezoek tegen. Princip heeft hem vermoord..

from Foursquare

Moscow (Москва)

Vladimir Lenin (Geboren op 22 april 1870, Simbirsk) was een Russisch revolutionair. Eerst was hij verbannen uit Rusland en zat dus in Duitsland. Duitsland gaf hem veel geld mee voor een revolutie. Deze revolutie wordt de oktoberrevolutie genoemd. Lenin was een voorstander van het communisme en grijpt nadat de voorlopige regering is afgezet de macht. Hij was de eerste leider van de Sovjet-Unie en wordt gezien als de grondlegger van het communisme in Rusland.

from Foursquare

Washington, D.C.

Woodrow Wilson (1856-1924) hij was in de tijd van de oorlog de president van Amerika. omdat Duitsland en Mexico tegen Amerika opzette en de Amerikaanse schepen torpedeerde verklaarde Wilson Duitsland de oorlog en deed het mee aan de kant van de geallieerden. nu was het een wereldoorlog. na de oorlog stichte hij een volkerenbond want zoiets verschrikkelijks mocht nooit meer gebeuren.

from Foursquare

Moscow (Москва)

tsaar (Russische keizer) Nicolaas II (1868-1918) de tsaar was de keizer van rusland. hij bestuurde het land. dit deed hij met harde hand. op een bepaald moment trokken de duitsers rusland binnen. de tsaar kreeg hiervan de schuld. er ontstonden stakingen en in februari 1917 tijdens de februari revolutie werd de tsaar afgezet.

from Foursquare

Stadion na Bilinom Polju

Gavrilo Princip (Geboren 25 juli 1894, Obljaj, Bosnië) was een Servische Nationalist. Hij staat vooral bekend om zijn moord op Franz Ferdinand. Hij wou dat de Serviërs van Bosnië bij Servië hoorden. Toen de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije (Franz Ferdinand) Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië bezocht werd een aanslag gepleegd door Princip. De eerste aanslag mislukte maar hij kwam een dag later toevallig de kroonprins tegen en vermoordde hem en zijn vrouw.

from Foursquare

Cambrai

De slag bij Cambrai was een veldslag aan het westfront tijdens de Eerste Wereldoorlog. De slag vond plaats van 20 november tot 7 december 1917 en werd uitgevochten tussen het Britse rijk en het Duitse Keizerrijk. Tijdens de slag werden voor het eerst met succes tanks ingezet door de Britten.

from Foursquare

München

Alfred von Schlieffen (Geboren 28 Februari 1833, Berlijn) was een Duitse generaal die tijdens de eerste wereldoorlog een plan bedacht om een tweefrontenoorlog te voorkomen. Dit plan wordt het von Schlieffen plan genoemd. Dit plan mislukte. De Duitsers dachten dat Frankrijk makkelijk de verslaan was en dat Rusland traag zou mobiliseren. Dit bleek niet waar te zijn. Frankrijk was op de hoogte van de plannen van Duitsland.

Het tweede deel van deze Teleac serie over de Eerste Wereldoorlog. Deze tweede aflevering behandeld de openingsdagen van de oorlog in augustus 1914, tot en m...

Project De Oudheid op de Vuurvogel in Gouda. Een Romeinse straat met tempels van groep 4/5 en mozaïek, gemaakt door groep 6/7.

Het verhaal van 'De Groote Oorlog' : infoboekje voor klas 4, 5 en 6 in het BaO - Desodt, Stef - plaats 476.1