Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Franz Ferdinand Jpg, Ferdinand Archduke and more!

Österreichische Nationalbibliothek

Franz Ferdinand geboren in de plaats Graz (1863-1914). hij was in de tijd van de eerste wereldoorlog de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije. dit land hoorde bij de centralen. dit was voor een bondgenootschap wat betekent dat je elkaar verdedigd en helpt zo nodig. op een dag bezoeken hij en zijn vrouw de plaats Sarajevo. op die dag wordt er een aanslag gepleegd op hem, dit mislukt. Gavrilo Princip, een Servische nationalist, kwam hem na het bezoek tegen. Princip heeft hem vermoord..

Moscow (Москва)

Vladimir Lenin (Geboren op 22 april 1870, Simbirsk) was een Russisch revolutionair. Eerst was hij verbannen uit Rusland en zat dus in Duitsland. Duitsland gaf hem veel geld mee voor een revolutie. Deze revolutie wordt de oktoberrevolutie genoemd. Lenin was een voorstander van het communisme en grijpt nadat de voorlopige regering is afgezet de macht. Hij was de eerste leider van de Sovjet-Unie en wordt gezien als de grondlegger van het communisme in Rusland.

Washington, D.C.

Woodrow Wilson (1856-1924) hij was in de tijd van de oorlog de president van Amerika. omdat Duitsland en Mexico tegen Amerika opzette en de Amerikaanse schepen torpedeerde verklaarde Wilson Duitsland de oorlog en deed het mee aan de kant van de geallieerden. nu was het een wereldoorlog. na de oorlog stichte hij een volkerenbond want zoiets verschrikkelijks mocht nooit meer gebeuren.

Moscow (Москва)

tsaar (Russische keizer) Nicolaas II (1868-1918) de tsaar was de keizer van rusland. hij bestuurde het land. dit deed hij met harde hand. op een bepaald moment trokken de duitsers rusland binnen. de tsaar kreeg hiervan de schuld. er ontstonden stakingen en in februari 1917 tijdens de februari revolutie werd de tsaar afgezet.

Stadion na Bilinom Polju

Gavrilo Princip (Geboren 25 juli 1894, Obljaj, Bosnië) was een Servische Nationalist. Hij staat vooral bekend om zijn moord op Franz Ferdinand. Hij wou dat de Serviërs van Bosnië bij Servië hoorden. Toen de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije (Franz Ferdinand) Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië bezocht werd een aanslag gepleegd door Princip. De eerste aanslag mislukte maar hij kwam een dag later toevallig de kroonprins tegen en vermoordde hem en zijn vrouw.

Project De Oudheid op de Vuurvogel in Gouda. Een Romeinse straat met tempels van groep 4/5 en mozaïek, gemaakt door groep 6/7.

Het verhaal van 'De Groote Oorlog' : infoboekje voor klas 4, 5 en 6 in het BaO - Desodt, Stef - plaats 476.1