Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore År Pilsner, Bryggerier 130 and more!

Klackabackens bryggeri

KLACKABACKENS ORIGINAL / Basen i Originalet är pilsner- och munchnermalt. Humlen vi använder ger ölet en frisk smak och arom. Originalet är en smakrik lager bryggd för att passa det skandinaviska köket men går också utmärkt att avnjuta bara som den är.

CARLSKRONA BRYGGERI

Carlskrona Pilsner är en frisk och välbalanserad ljus lageröl i tysk stil med en välbalanserad beska och behaglig restsötma. Bryggd med finaste tyska humlesorter som bidrar med kryddig och örtig arom och smak.Carlskrona Pilsner är en frisk och välbalanserad ljus lageröl i tysk stil med en välbalanserad beska och behaglig restsötma. Bryggd med finaste tyska humlesorter som bidrar med kryddig och örtig arom och smak.

Hornbeer

SVEJK / Denne øl er opstået som et ønske om at brygge en velhumlet lagerøl – eller pilsnerøl som vi også kalder øltypen. I Böhmen, der er en del af Tjekkiet, begyndte man allerede for 1000 år siden at anvende humle i øllet. Vist nok som de første i verden. Og man brugte rigeligt af den, den gode humle. Og det gør man heldigvis den dag i dag på de kanter. Så den Böhmiske pilsner har karakter og smag af god tjekkisk humle. Det er den humle, vi har brugt. Tjekkisk Sazzhumle i rigt mål ad tre…

Bryggeriet S.C. Fuglsang A/S

Original synnejysk pilsner – alk. 4.8 % vol. / Der breder sig en dejlig duft af humle, når den mørk gyldne Hertug Hans hældes op i glasset. Hertug Hans er en undergæret øl. Smagen har en blødere, afrundet maltfylde end en traditionel pilsner typisk kan byde på. Samtidig fornemmer man lidt mere humle end hos Black Bird. Den populære classic opstod for omtrent 40 år siden som en festøl til Hertug Hans Festen i Haderslev, og siden da har den været i Fuglsangs faste sortiment.

Nynäshamns Ångbryggeri

Landsort Lager / En ljus traditionell svensk lager med välbalanserad sötma och medelstor beska.

Eskilstuna Ölkultur

Eskilstuna Stolt lager - Världens mest älskade öl uppfanns i staden Pilsen i Tjeckien 1842. Det var en gyllengul, blank och klar törstsläckare med tydlig humlearom och en lätt beska. Den slog så väl ut att världen sedan dess druckit nästan bara olika varianter på tjeckisk pilsner. Vår stolta lager är gjord enligt traditionen; Eskilstunas goda vatten och svensk pilsnermalt ger en mjuk och maltig smak med aningen sötma. Saazhumle från Tjeckien bidrar med doft, tyska humlesorter tillför smak…

Ahlafors Bryggerier

Kungälvs lager (5,0 volymprocent) - Kungälvs lager är ett ljust lageröl bryggt på pilsner- och karamellmalt samt humlat på tradiotionellt sätt med hela humlekottar av högsta kvalitét.

Spendrups

Old Gold / En äkta tysk pilsner trots sitt helsvenska ursprung, en premiumpilsner av högsta klass. Det är ett av Sveriges beskaste öl som lagras i åtta veckor innan det möter sin publik. Det passar mycket bra till smakrika maträtter. Ljust färg med utpräglad humlearom av typ Saazer med inslag av citrus, svart vinbärsblad och nässlor. Medelfylligt öl med viss torrhet och markerad humlebeska samt lång eftersmak.