Taylor Yerbury

Taylor Yerbury

Taylor Yerbury
More ideas from Taylor
The lounge room within this house is seperate and away from all other public spaces, similar to "House at Big Hill". This means that the space can be considered semi-public and a getaway when many people occupy the house. The only light source is coming from the lamp to the side, creating shadows and a sense of mass within the space along with the thick wall blocking the room from the stairs and open area opposite. Comparing "Big Hill", the lounge is sitting in a right angle creating heavy…

The lounge room within this house is seperate and away from all other public spaces, similar to "House at Big Hill". This means that the space can be considered semi-public and a getaway when many people occupy the house. The only light source is coming from the lamp to the side, creating shadows and a sense of mass within the space along with the thick wall blocking the room from the stairs and open area opposite. Comparing "Big Hill", the lounge is sitting in a right angle creating heavy…

As you can see from this 3D plan the bedroom is small and only a place for sleeping, along with the bathrooms and living areas. Each area looks to have a set purpose. Similar to the bedrooms in "House at Big Hill" they were designed for nothing more than sleeping and relaxing, which is the same as this design. The shadows and lack of artificial light throughout create a spacial experience that allows the occupants to relax.

As you can see from this 3D plan the bedroom is small and only a place for sleeping, along with the bathrooms and living areas. Each area looks to have a set purpose. Similar to the bedrooms in "House at Big Hill" they were designed for nothing more than sleeping and relaxing, which is the same as this design. The shadows and lack of artificial light throughout create a spacial experience that allows the occupants to relax.

Another house, similar to "House at Big Hill" that has complimented the landscape, almost camouflaging into it.

Another house, similar to "House at Big Hill" that has complimented the landscape, almost camouflaging into it.

Depicted here is a bedroom, made from concrete and lit by natural lighting from the small square windows and one large one, similar in the way the bedroom at "House at Big Hill" was designed.

Depicted here is a bedroom, made from concrete and lit by natural lighting from the small square windows and one large one, similar in the way the bedroom at "House at Big Hill" was designed.

A bathroom that uses concrete within the design similar to "House at Big Hill" however the smoothness and larger cuts of concrete give the space a different experience, as well as no having any other material to soften the look.

A bathroom that uses concrete within the design similar to "House at Big Hill" however the smoothness and larger cuts of concrete give the space a different experience, as well as no having any other material to soften the look.

This picture depicts a kitchen and bathroom merged together on one level. Even though the spaces are open and connected, the occupant still can't help feel suffocated through the over detailing on the walls and roofs. The whiteness and lightness of the area is almost too much, scattering the eye and making you feel as though the walls are moving in. This doesn't allow the occupant to experience each spacial quality separately (particularly the kitchen) like in "House at Big Hill".

This picture depicts a kitchen and bathroom merged together on one level. Even though the spaces are open and connected, the occupant still can't help feel suffocated through the over detailing on the walls and roofs. The whiteness and lightness of the area is almost too much, scattering the eye and making you feel as though the walls are moving in. This doesn't allow the occupant to experience each spacial quality separately (particularly the kitchen) like in "House at Big Hill".

An open bathroom which connects to the living/lounge room. Without doors these spaces become an open and shared area with no privacy or security. Completely opposite to "House at Big Hill"

An open bathroom which connects to the living/lounge room. Without doors these spaces become an open and shared area with no privacy or security. Completely opposite to "House at Big Hill"

Unlike the open plan entrance in "House at Big Hill" this design is structured in how a person is to approach and circulate through the rooms. Starting on the veranda through the front door and down a long doorless hallway which eventually opens into a large space, and its connecting enclosed rooms. A completely different experience than "House at Big Hill" where freedom and space is a large concept.

Unlike the open plan entrance in "House at Big Hill" this design is structured in how a person is to approach and circulate through the rooms. Starting on the veranda through the front door and down a long doorless hallway which eventually opens into a large space, and its connecting enclosed rooms. A completely different experience than "House at Big Hill" where freedom and space is a large concept.

An interesting designed house that plays with shadow and light in a completely different way to "House at Big Hill". This kitchen is lit from the natural light coming in from all the little windows that make up the wall. The lighting is dim and has no direction. In regards to the kitchen itself its material is white allowing the light to catch on. Instead of the focus being on the spaces the hierarchy of dominance within this room is the windows and specks of light.

An interesting designed house that plays with shadow and light in a completely different way to "House at Big Hill". This kitchen is lit from the natural light coming in from all the little windows that make up the wall. The lighting is dim and has no direction. In regards to the kitchen itself its material is white allowing the light to catch on. Instead of the focus being on the spaces the hierarchy of dominance within this room is the windows and specks of light.

One of the entrances into this house is through the glass doors from the courtyard. Similar to "House at Big Hill" it also enters into the dining and living areas first. Both designs have them situated in positions that make the spaces more dominant then others through light, and it's relevance within the house and between the people whom live there; that in turn creates a hierarchy of importance, with these rooms discussed at the top.

One of the entrances into this house is through the glass doors from the courtyard. Similar to "House at Big Hill" it also enters into the dining and living areas first. Both designs have them situated in positions that make the spaces more dominant then others through light, and it's relevance within the house and between the people whom live there; that in turn creates a hierarchy of importance, with these rooms discussed at the top.